bedrijven

product fotografie

Voor het fotograferen van kleine producten, al of niet in serie, maken we gebruik van onze studio's. Onze werkwijze: u levert ons de producten bij de gewenste studio, we fotograferen en bewerken de foto's in Aperture of Lightroom naar gelang uw wensen voor verder gebruik. We leveren de foto's in PSD, TIFF, Photoshop RAW of Jpeg, of een ander door u gewenst formaat en kleurruimte. Nabewerking met Aperture of Lightroom inbegrepen.

Voor het fotograferen van grotere producten maken we gebruik van studio 1 in Eindhoven. 

Als gewenst kunnen we uw productfoto's ook vrijstaand maken.

Zijn de producten moeilijk te vervoeren of is het anderszins wenselijk om in uw bedrijf de producten te fotograferen? We komen dan met onze mobiele studio naar u toe.

Reisuren tarief 0,45€/km + €30,-/reisuur vanaf 15km.

De foto's zijn highresolution en kunnen door u onbeperkt voor alle mogelijke reclame uitingen worden gebruikt.

Iedere opdracht is anders. We maken graag voor u een passende offerte.

restaurant - cullinair

We fotograferen uw gerechten zodat u uw website up-to-date kunt houden als u uw menukaart hebt aangepast. Waar kan dat beter dan in uw eigen keuken. Als uw keuken is voorzien van daglicht lampen hoeven we onze mobiele studio niet mee te nemen wat veel tijd dus kosten bespaard. We bemoeien ons natuurlijk niet met de opmaak van uw gerechten, u bent de kok en de expert.

 

Reiskosten €0,45/km + €30,-/uur ecl BTW vanaf 15km. 

En als we er toch zijn kunnen we misschien meteen uw interieur foto's maken, twee vliegen in één klap. 

 We kunnen een korting van 15% op het tarief geven bij een contract om voor 3 jaar uw cullinair fotografie te verzorgen zodra uw menukaart wijzigt.

 

Als we een prijsopgave afgeven is nabewerking met Aperture of Lightroom inbegrepen. De foto's zijn highresolution en kunnen door u onbeperkt voor alle mogelijke reclame uitingen worden gebruikt.

Iedere opdracht is anders. We maken graag voor u een passende offerte.

interieur

Uw bedrijf is uw trots. U presenteert zich middels uw website of op en beurs. Foto's vertellen meer dan 1000 woorden. Een interieur fotograferen is moeilijker dan het er op het eerste gezicht uitziet. Er zijn ramen, lampen, allemaal verschillende lichtbronnen. Het menselijk oog ziet deze lichtbronnen en de hersenen passen het beeld aan zodat wit altijd wit lijkt. Een camera sensor kan zich maar aanpassen aan één lichtbron. Dit doen we op de camera middels de witbalans. Maar hoe dan een interieur fotograferen waar zoveel verschillende lichtbronnen aanwezig zijn? Kijk dat is nu ons vak.

Soms zal het alleen mogelijk zijn om een goede foto te maken door het interieur op sommige plekken bij te lichten, daarvoor nemen we dan lampen mee. Maar het kan ook zijn dat we het opgenomen beeld later in Photoshop zo kunnen bijsturen dat het niet nodig is om een serie lampen mee te nemen. Als dit mogelijk is heeft dat onze voorkeur, u bespaard daarmee veel tijd. We gaan niet onnodig veel spullen uitpakken om interessant te doen en  om zo meer uren te maken.

Onze werkwijze; U nodigt ons uit om uw wensen te bespreken, we komen in uw bedrijf kijken en beoordelen hoe we het gaan aanpakken. We bespreken een datum dat uw bedrijf vrij is van klanten of andere mensen die niet in beeld horen. De foto's worden in het door u gewenste formaat afgeleverd.

Voor ons kennismakings gesprek rekenen we alleen de reisuren tegen €0,45/km + €30,-/uur excl BTW vanaf 15km. De tijd die we kwijt zijn met ons gesprek is voor onze rekening en is onze service naar u toe.

Als we een prijsopgave afgeven is nabewerking met Aperture of Lightroom inbegrepen. De foto's zijn highresolution en kunnen door u onbeperkt voor alle mogelijke reclame uitingen worden gebruikt.

 

Iedere opdracht is anders. We maken graag voor u een passende offerte.

particulieren

foto shoot in studio 1 of 2

Studio 1, eindhoven

In studio 1 worden de grotere fotoshoots gemaakt. Zoals foto's "ten voeten uit" (van top tot teen), familie foto's, foto's van meerdere kinderen, zwangerschaps foto's, portofolio foto's voor modellen.

Ook groepsfoto's tot ongeveer 25 personen behoren tot de mogelijkheden.

In sommige gevallen kunnen ook huisdieren worden gefotografeerd, informeer over de mogelijkheden wat kan en wat niet kan.

Visage: u kunt zichzelf opmaken en het is mogelijk om een visagiste in te schakelen. dat laatste is meestal het geval bij een model shoot voor een portofolio.

We hebben in de studio spullen liggen om uw gezicht te poederen, dit om reflectie van de studio lampen op het gezicht te verminderen. Dit moet bij iedere fotoshoot gebeuren. Dit scheelt ons tijd in de nabewerking en scheelt u dus onnodige kosten.

Iedere fotoshoot wordt opnieuw uit belicht, het is niet zo dat er een standaard opstelling is. Ieder model is anders, de wensen zijn anders, het aantal personen is anders enz.

We maken tijdens iedere shoot foto's met verschillende belichtingen. Alle foto's worden nabewerkt, minimaal in Lightroom of Aperture. We laten het wel natuurlijk, voorbeeld: een moedervlek halen we niet weg in de nabewerking, een puistje wel.

Kosten voor een fotoshoot in studio 1: €95,- incl BTW, de shoot duurt minimaal 1 uur. In de prijs is nabewerking Met Aperture of Lightroom inbegrepen.

U krijgt standaard de 15 beste foto's op USB, afdrukken op ieder gewenst formaat is mogelijk. Andere aantallen foto's en/of afdrukken zijn bespreekbaar.

 

Studio 2, Lierop

In studio 2 worden voornamelijk portretten gemaakt, de zogenaamde bustes (hoofd + gedeelte van het bovenlichaam. Maar ook de intense close-up portretten zijn mooi aan de muur.

Uw profielfoto op de sociale media, Linkedin, Facebook is uw uitstraling naar de buitenwereld. Misschien hebt u zich ingeschreven op een datingsite maar er is geen goede foto voorhanden? in studio 2 maken we er iets moois van.

Een foto met rembrand verlichting, zij verlichting, loop light, of glamour? Een man wordt anders belicht dan een vrouw, man = harder, vrouw = zachter.

Iedere fotoshoot wordt opnieuw uit-belicht, het is niet zo dat er een standaard opstelling is. Ieder model is anders, de wensen zijn anders.

We maken tijdens iedere shoot foto's met verschillende belichtingen. Alle foto's worden nabewerkt, minimaal in Lightroom of Aperture. We laten het wel natuurlijk, voorbeeld: een moedervlek halen we niet weg in de nabewerking, een puistje wel.

Kosten voor een fotoshoot in studio 2: €70,-, incl. BTW. de shoot duurt minimaal 1uur.

U krijgt standaard de 15 beste foto's op USB, afdrukken op ieder gewenst formaat is mogelijk. Andere aantallen foto's en/of afdrukken zijn bespreekbaar.

portretten op locatie

Een fotoshoot op locatie is altijd bijzonder vanwege de verschillende achtergronden en het licht die een bijdrage leveren aan de sfeer van een foto. 

U zult nu denken aan een foto bij u in de tuin? Dat kan ook, maar dat is niet wat we bedoelen met een foto op locatie, of het moet zijn dat u een bijzonder grote tuin hebt. We bedoelen eerder ergens in de vrije natuur of in een park. Of bij een watermolen of een ophaalbrug.

Het is zaak dat we ruimte hebben om creatief met onze camera om te gaan, te werken met scherpte-diepte, met bokeh, met licht en schaduw, met structuur en lijnen, met compositie. Dat maakt dat een foto een foto is en geen kiekje. Dat maakt dat wij ons onderscheiden van de amateur en van menig prof. De sfeer die in de foto wordt gebracht is mede sterk bepalend voor het eindresultaat.

Fotograferen op locatie brengt ook moeilijkheden mee. Zo fotograferen we het liefst niet tussen 11:00 en 15:00 uur, afhankelijk van het jaargetijde. Zeker in de zomerperiode is dat niet aan te raden. en vooral niet in de volle zon. Vaak krijgen we de opmerking, "het is prachtig weer, de zon schijnt". Maar om dan portretten te schieten is niet aan te raden. De modellen gaan dan knijpen met de ogen tegen het felle licht, de ogen vallen in de schaduw van de oogkassen, fout. We zoeken dan ergens de schaduw op. Ook regen mijden we maar daar zal niemand van opkijken.

Wat als het op de afgesproken dag regent? Ten eerste regent het meestal niet de gehele dag, -als we verder geen afspraken hebben- bekijken we in samenspraak of we de buien kunnen laten voorbijgaan en daarna de shoot houden. Kan dat niet zullen we een nieuwe afspraak moeten maken.

Kosten voor een fotoshoot op locatie: €90,-/uur incl BTW, reiskosten €0,45/km + €30,-/uur incl BTW.

Huwelijk

De mooiste dag van uw leven verdient een mooie foto reportage. En die reportage kan helemaal naar wens worden ingevult.

Alle combinaties zijn mogelijk, eigenlijk teveel om op te noemen. Ga maar na uit hoeveel delen de dag zal bestaan, voorbereiding, kapper, opmaak, aankleden, aankomst bruidegom, ontvangst van de genodigden, gemeentehuis, kerk, foto's op locatie, maaltijd, receptie, feest.

Uw dag wordt gefotografeerd door Petra of Peer of, als echt geen moment mag worden gemist, door beiden.

Onze werkwijze; Eerst hebben we een gesprek bij u of bij ons om de wensen te bespreken.

Het is mogelijk om samen naar de locatie te gaan waar u de fotoshoot wilt doen. Dit kan belangrijk zijn, rare verassingen worden dan mogelijk weggenomen. Bij voorkeur gaan we op hetzelfde tijdstip als we er zullen zijn tijdens de grote dag. Daar kunnen we dan een korte test shoot doen om te bekiijken hoe de zon staat, wat de mooiste plekjes zijn. Tevens leert u mij/ons kennen en ik/wij u. Alles bij elkaar zal dat de shoot op moment supréme ten goede komen.

Wat gaat er gebeuren met de foto's? Eerst maken we (Peer of Petra of beiden) een eerste selectie. Dit is nodig omdat een dag fotograferen honderden tot wel duizend foto's bevat. De overgebleven foto's worden één voor één met zorg bewerkt in Aperture of Lightroom. (Speciale foto's in Photoshop). Dan worden jullie uitgenodigd om een tweede selectie te maken. De overgebleven foto's krijgen jullie mee op een USB stick in Jpeg formaat.

Deze foto's zijn geschikt om af te drukken op ieder formaat t/m A3.

Desgewenst kan er tegen meerprijs door ons een fotoboek van worden gemaakt. Hier zijn ook weer diverse keuzes te maken, van een simpel fotoboek tot een luxe ingebonden boek in een koffer. 

 

Voorbeeld van kosten: fotograferen van ceremonie in gemeentehuis (1,5uur) + fotoshoot op locatie (1,5uur) = €270,- incl BTW. In de prijs is inbegrepen, nabewerking van alle foto's met aperture of Lightroom.

U kunt zelf inschatten wat u gefotografeerd wilt hebben en hoeveel tijd er voor staat.

Reiskosten wanneer het verder is dan 15 km. reiskosten €0,45/km + €30,-/uur incl BTW.

Speciale bewerkingen met Photoshop niet inbegrepen.

 

 

 

kinder verkleedparty

Dit vinden de jonge meiden leuk. Verkleden, opmaken, gek doen en helemaal los gaan voor de camera.

Hoe dit te organiseren? Simpel, u zorgt voor een aantal witte lakens, hangt deze tegen de muur en legt ze over de vloer. In het midden onder de lakens een poef of iets anders waarop de meiden kunnen zitten. Een boel kleren om de kinderen te verkleden, hoe gekker hoe mooier. Accessoires, sjaaltjes, hoedjes, zonnebril, rare schoenen, alles is bruikbaar. Met enkele moeders verzorgt u de opmaak en de haren van de kinderen. 

Eerst zullen ze nog wat onwennig zijn maar ze jutten elkaar op en al snel zijn ze helemaal los. Fantastische foto's zijn het resultaat. 

Alles bij elkaar zal het ongeveer 3 uur duren. Zie de foto's in de fotogallerij.

Kosten: € 150,- incl. BTW. U krijgt minimaal 50 foto's op USB, in hoge reolutie, afdrukbaar op A4, A3 formaat.

Excl reiskosten €0,45/km + €30,-/uur incl BTW.

Photoshop

U wilt een speciale uitnodiging of kaart hebben voor ........... (zelf invullen).

Bij de foto's onder Photoshop ziet u voorbeelden. Eigenlijk kan alles in Photoshop, het ligt er maar net aan hoeveel tijd er wordt ingestoken. De kennis en kunde is er, creativiteit ook. Maar misschien heeft u zelf al iets in gedachte. 

Laat het maar weten.

lingerie en/of artistiek naakt

Het is mogelijk om je in een van onze studio's te laten fotograferen in de categoriën glamour of artistiek naakt. Geen "platte" naaktfoto's maar foto's die het verdienen om groot aan de muur te hangen.

Kosten van een shoot: €95,-/uur in studio 1 of 2.

Aanbieding: als een aantal foto's mogen worden gebruikt in mijn portofolio voor op deze site wil ik dat doen op TFP basis (time for print). Ik wil het eigenlijk liever anders noemen, ik fotografeer gratis, we selecteren samen de foto's. Je krijgt alle foto's op USB. Ik mag enkele foto's gebruiken op de website. 

Deze aanbieding eindigd zodra mijn portofolio voldoende foto's bevat.

 

Voorwaarden; je bent minimaal 21 jaar. Je partner, vriend of vriendin is bij de shoot aanwezig.